dimarts, 27 de març de 2012

27 de març: Dia Mundial del Teatre.

El dia Mundial del Teatre es va crear en 1961 per l’Institut Internacional del Teatre (IIT). Se celebra anualment el 27 de març per la comunitat teatral internacional. S’organitzen diferents esdeveniments de teatre nacional i internacional per a ressaltar aquesta ocasió. Un dels més importants és la distribució d'un missatge internacional que tradicionalment està escrit per una personalitat del teatre de talla mundial invitada per l’Institut Internacional del Teatre. Enguany la persona escollida ha sigut l'actor John Malkovich.

L'EMTA es suma a aquesta iniciativa difonent el missatge.
Missatge del Dia Mundial del Teatre 2012
És un honor per a mi que l’Institut Internacional del Teatre (ITI) de la UNESCO m’haja convidat a escriure aquest missatge per commemorar el 50è aniversari del Dia Mundial del Teatre. Adrece aquestes breus paraules als meus companys i companyes del món del teatre, col·legues i camarades.
Que el vostre treball siga convincent i original. Que siga profund, commovedor, contemplatiu i únic. Que ens ajude a reflexionar sobre el que significa sentir-se humà, i que aquesta reflexió siga guiada pel cor, la sinceritat, la bondat i la gràcia. Que supereu les adversitats, la censura, la pobresa i el nihilisme, com de ben segur caldrà que feu molts de vosaltres.
Que sigueu dotats del talent i el rigor necessaris per instruir-nos en els batecs del cor en tota la seua complexitat, i també de la humilitat i curiositat per fer-ne el treball de la vostra vida. I que el millor de vosaltres —perquè només podrà ser el millor de vosaltres i, encara, en moments singulars i breus—aconseguisca formular la més bàsica de les preguntes: “Com vivim?”
Que la fortuna siga amb vosaltres.
John Malkovich.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada