dijous, 28 de juliol del 2011

XXV Aniversari (I): moltes gràcies, Carlos Haro.   El curs 2011/12 és el curs vint-i-cinquè aniversari de funcionament regular de l'Escola Municipal de Teatre d'Aldaia. Ningú no es podia imaginar en aquella tardor de l'any 1987 que, 25 anys després d'aquella reunió en l'aleshores saló d'actes del Mercat, s'anava a iniciar un del projectes culturals més ressortit del poble i referent en la comarca.

    Com és habitual en aquest tipus de fites, es necessita commemorar i celebrar la presència i continuïtat de l'EMTA en la vida cultural d'Aldaia. Des de l'experiència acumulada de commemorar el dècim, quinzè i vintè aniversaris, pensem que aquest tipus d'esdeveniments han d'aprofitar-se com a trampolí per a fer-se conèixer allà on habitualment amb el nostre treball no s'hi pot arribar. No parlem, doncs, d'homenatges laudatoris, sinó de generar uns espais que ens ajuden a projectar el treball que habitualment la rutina fa invisible.


   Aparèixer a les festes del poble ens dona una repercussió local molt diferent a la que habitualment tenim en la programació de teatre. Però calia trobar un espai, un lloc diferent, sorprenent, artístic i creatiu. Algú va pensar que la desfilada de moda que habitualment el dissenyador Carlos Haro fa al poble hi podia ser el lloc.

   Ara ja podem dir que així ha segut. Unir el nom de l'EMTA a un dels vestits de Carlos Haro ha estat tot un encert. I tot un plaer. La missió de fer-nos presents allà on no és habitual que hi estem està ben acomplida. Tant el públic present com els lectors del programa de festes s'han assabentat del nostre aniversari. Però el protagonista d'aquest acte ha sigut sens dubte Carlos Haro. Al seu magnífic treball li hem de sumar la predisposició a acceptar gestos com aquest que malgrat la seua senzillesa estan plens d'importància, si més no per nosaltres. 
   Carlos ens va atendre i escoltar i se'n va deixar engrescar. I aquestes coses no són tan fàcils. El resultat ha quedat a la vista de tothom. I no tan sols això, sinò que el projecte s'ha de tancar amb l'exposició al hall del TAMA d'aquest vestit commemoratiu en la pròxima temporada. Però això serà a octubre; ja en parlarem.
   Ara tan sols ens queda per dir: enhorabona, Carlos, pel teu treball i moltes gràcies per la teua generositat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada