divendres, 24 de setembre del 2010

ESTRENA de l'espectacle de l'EMTA - EL MÁS (DES)CORAZONADO DE LOS HOMBRES.

   Divendres 1 d'octubre a les 22'30, s'inicia la programació del TAMA amb el nou espectacle de l'Escola Municipal de Teatre d'Aldaia.
   Es tracta de "EL MÁS (DES)CORAZONADO DE LOS HOMBRES: MIGUEL HÉRNANDEZ de Tomás Motos.
Com ja sabeu, enguany es celebra el centenari del naiximent d'aquest poeta d'Oriola. Ja el significàrem en l'espectacle de "ELS MOSQUETERS DE LA REINA", escenificant en la posada en escena el poema "El niño yuntero". Però la celebració oficial, grossa, el projecte MH, és aquesta representació.
   El procés creatiu ha sigut molt interessant. En veure que el teatre de Miguel Hernández no estava en la nostra línia de treball, pensàrem en crear un nou espectacle que girara al voltant de la figura i l'obra del poeta oriolà. En una d'eixes converses aparentment intranscendents, se li exposà la idea de fer la dramatúrgia i el text a Tomàs Motos, home de contrastada experiència al món de la pedagogia teatral. Ell no tan sols va acceptar el repte, sinò que es va entusiasmar totalment.
   EL MÁS (DES)CORAZONADO DE LOS HOMBRES, és el vers que Tomás a utilitzat per batejar el seu text. L'obra és una biografia de la vida de Miguel Hernández, esguitada amb una antologia de versos que ens mostren la versatilitat del poeta. Al llarg d'aquest recorregut apareixen més de trenta personatges, alguns tan rellevants a les lletres espanyoles com Vicente Aleixandre, Pablo Neruda, Federico García Lorca o María Zambrano, que amb la seua veu donen al l'obra un caire de collage d'una època fonamental a la literatura i la història d'Espanya.
   La posada en escena tindrà el suport del tema original DUNA de Victoria Trillo que amablement ens ha cedit la seua utilització, així com un audiovisual amb imatges de l'època.
   A més, ha sigut tant l'interés que ha despertat el treball de Tomàs que us podem anunciar que el text serà publicat pròximament (a mitjans d'octubre) per la Universitat de València.
   No cal que us diga que ens agradaria molt comptar amb la vostra presència.
   Nota: com siga que encara no s'ha inciat el curs regular de l'EMTA, podeu fer ús del carnet del curs 2009/10 per aconseguir les vostres entrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada