dijous, 13 de gener del 2011

Canto negro para matar una culebra


L'altre dia a classe estiguérem treballant el poema de Nicolás Guillem "Canto negro para matar una culebra". Un de vosaltres va fer el comentari que l'havia escoltat musicat pel grup hispanoamericà Inti illimani. Doncs ací teniu un enllaç per poder escoltar i veure la seua actuació. És molt atractiva i suggeridora. 
Però si voleu sentir el poema musicat de debó no us perdeu la composició musical que amb el títol Sensemayá va fer el compositor mexicà Silvestre Revueltas. Podreu escoltar el ritme del poema fet música. Fixeu-vos com l'entrada dels violins ens recorda el vers "mayombe bombe mayombé" i més endavant trobareu l'esquema rítmic del vers "sensemayá". 
Hi ha d'altres entrades tant de la cançó d'Inti illimani com de la composició de Silvestre Revueltas. Com suggerir no consta res, em permet afegir-vos aquesta entrada en la qual podreu escoltar el tema de Revueltas en una versió més clàssica il·lustrat per imatges de pintura de l'escola mexicana. O aquesta altra on es comparen les versions de Revueltas, Inti illimani i Misael Caballero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada