diumenge, 13 de desembre del 2009

El teatre infantil


Des de fa ja molt de temps que el món de l'art mira cap als xiquets i les xiquetes amb una mirada seriosa. La literatura infantil, així com el teatre i el cinema per a xiquets, susciten l'interès no tan sols dels infants, sinó també dels adults. No conec cap adult que no siga capaç d'emocionar-se veient pel·lícules com "UP" o "WALL-E", ni cap persona a qui li agrade el teatre que no gaudisca dels espectacles de la companyia PTV Clowns.
La gent del món del teatre que es dedica a treballar per a xiquets i xiquetes ho fan d'una manera molt reflexionada, amb una nova sensibilitat i amb una mirada diferent a la resta dels creadors teatrals. I cada vegada més el públic en general reconeix amb la seua presència a la platea. És un plaer veure com a un teatre tan seriós i professional com el teatre Rialto pot actuar una companyia com PTV amb l'espectacle INVISIBLE fent temporada. Sí, és cert, que s'aprofiten les dates de Nadal, sempre més familiars. Però no deixa de ser una fita, un reconeixement important.
Com a usuaris del TAMA no deixeu passar l'oportunitat de veure algun espectacle del cicle BONIC. Qualsevol de les tres propostes són interessants. Però destacarem la de la companyia Anem Anant Teatre i l'espectacle "JOAN SENSE POR", ja que està dirigit per David Duran, antic alumne de l'EMTA. I aquestes coses sempre criden l'atenció.
Tampoc m'agradaria deixar passar l'oportunitat de parlar del llibre ON VIUEN ELS MONSTRES de Maurice Sendak, el qual s'està posant de moda perquè han fet una pel·lícula que estrenaran pròximament. Va ser un dels textos que treballàrem fa ja uns 15 anys, el primer curs que vaig treballar a l'EMTA. No és estrany que el director del film, Spike Jonze, el tinguera com a llibre de capçalera. La pel·lícula haurà de superar la dificultat de recrear les imatges de la festa monstre que en cadascuna de les lectures hem donat vida al nostre cap. I d'oferir noranta minuts d'imatges d'un conte que no té més de 9 oracions. Però benvinguda siga l'oportunitat d'una mirada seriosa i diferent a un clàssic de la literatura infantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada